Hozzávalók:
- tarhonya
- vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- só, bors
- víz
Hogyan készítem?
Olajon megdinsztelem a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadom a tarhonyát, és megpirítom. Vigyázni kell, hogy egyik se égjen meg, mert akkor keserű lesz a leves. Ezután hozzáadom a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Sóval, borssal és köménymaggal fűszerezem és addig főzöm, míg a tarhonya meg nem puhul. Néhány karika zöldpaprika jó ízt ad neki.+ tippek:
Ízlés szerint ízesíthető erőspaprikával vagy Erős Pistával. Mi néhány karika friss zöld kápia paprikát szórtunk bele tálaláskor. Ha másnapra is marad belőle, valószínűleg fel fogja szívni a levét a tarhonya, de ha teszel hozzá még némi vizet és fűszert, és újraforralod, olyan lesz, mintha frissen főzted volna.
jó étvágyat, várom a visszajelzéseket, kinek hogy ízlik! :)
kis*
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése