2013. augusztus 31., szombat

lecsós máj krumplival

kicsit sűrűre sikeredett a nyár utolsó pár hete, de nem feledkeztem meg rólatok. :) szerencsére heti egy pihenőnap még nekem is jutott, úgyhogy hazaugrottam Orosházára és Anyuval főzőcskéztünk. valami finomat, de egyszerűt szerettünk volna összedobni, mert mindkettőnkre ráfért már egy igazi pihenős nap. így született meg ő:

A színek nem a legjobbak, mert sajnos csak telefon volt nálam, de higgyétek el, isteni volt!

Hozzávalók:
  • krumpli
  • olaj
  • oregano, só
  • hagyma
  • paradicsom
  • paprika
  • csirkemáj
 Hogyan készítem?
Kiolajozom a tepsit, belekarikázom-félkarikázom a krumplit mérettől függően. A tetejére is locsolok némi olajat és megszórom oreganóval és megsózom. Kb. fél órás elősütés után (lefedett vagy lealufóliázott tepsiben) ráteszem a felkarikázott hagymát, a májat, a paradicsomot és a paprikát. Addig sütöm, míg a máj meg nem puhul, utána leveszem a fedőt/fóliát, még kicsit megpirítom a tetejét, és már tálalhatom is.
 nekünk nagyon bejött, csak ajánlani tudom. :) jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése