2013. augusztus 17., szombat

húsos töltött padlizsán

először is: bocsi a késlekedésért, pörögnek az események mostanában, nem volt kapacitásom a blogra. de a türelmetekért cserébe most egy különlegesen finom kaját kaptok tőlem!

a múlt héten a legnagyobb hőségben még befűtöttünk egy kicsit a sütővel a konyhában, de megérte! évek óta nem készítettünk töltött padlizsánt, de most rájöttünk, hogy nagy hiba volt. Andrisom és nővérkém segítségével el is készült a legújabb műremek. :) az alapötletet a Laktózmentes fakanál blogról vettem, de még főzőcskézés közben is változtattam rajta. so are you ready to rock? :)

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél kiló darálthús
  • egy kis konzerv paradicsomszósz
  • pirospaprika, bors, só
  • 1-2 paradicsom
  • fokhagyma
Hogyan készítem?
Alaposan megmosom, majd kettévágom hosszában a padlizsánokat. Bevagdosom őket, kicsit lespriccelem olajjal, megszórom sóval és borssal, majd elősütöm. Közben a hagymát üvegesre pirítom, majd megpirítom rajta a húst is. Hozzáadom a pirospaprikát, a paradicsomszószt, adok hozzá némi vizet, hogy legyen egy kis leve, és puhára párolom ezt az egészet. Hozzáadom még a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Kikaparom a padlizsánok belsejét, és belekeverem a töltelékbe, majd visszatöltöm a héjakba (kb. 1-1,5 cm vastag húst hagyok nekik). Ezután visszateszem a sütőbe készre sütni. 

+ tippek:
A képen még nem ez a verzió szerepel, de mi utólag szórtunk rá reszelt sajtot - ahogy az eredeti receptben is van - és visszaraktuk kicsit a sütőbe, hogy ráolvadjon. Köretnek mediterrán krumplit készítettünk (párolt újburgonya oregánóval), de remekül passzol hozzá például a párolt rizs is. 
 jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése